Bon dia


Cada matí quan ens despertem tornem a néixer, som un foli en blanc sobre el que escriurem i ben bé emplenarem durant les primeres hores del dia. Segons amb que l’emplenem serem guiats al llarg del dia i la nit, per tornar a morir i començar de nou.

(De vegades poden quedar restes del dia anterior, acostumem a forçar-ho)


De la mateixa forma que el que en passi amb els nostres pares durant els primer anys de vida ens condicionarà emocionalment de per vida.

En aquest cas, aquesta vegada nosaltres som els totals responsables.


Recomano silenci, tranquil•litat i soledat, un bon esmorzar però no immediat; estiraments, yoga: activació física. Y sobretot (en el meu cas especialment) no caure en trampes mentals; escollir sàviament quins pensaments es convertiran en la base sobre la que viuré de forma conscient la resta del dia. Recordant que he tornat a començar, que he tornat a néixer, que m’estic reescrivint i que sóc un home nou.

Cada nit és una petita mort, i cada nou dia és un petit naixement.

(Si et saltes el matí podries estar perdent una etapa de la teva vida)

(Em sembla terrible la idea de mirar el mòbil just despertar-se, crec que haurien de passar un parell de hores abans de fer servir qualsevol aparell electrònic, especialment el telèfon mòbil)


Després de una base mental clara i la activació física; el silenci pot esser substituït per música. Aquesta ens guiarà per les nostres emocions, segons en quina vibració ens trobem ressonarem amb un tipus de cançons o amb una altre. Quan escoltem algo llunyà a nosaltres ens quedarem igual; si la vibració de la cançó contrasta amb la nostre sentirem rebuig;  però quan escoltem música en la mateixa vibració que alguna emoció que resideixi en el nostre interior, entrarem en sintonia. Gaudirem, sigui plorant o ballant; s’humitegin els ulls o es comenci a dibuixar un somriure en els llavis. Això succeeix perquè la mateixa emoció que resideix, de vegades adormida, en el nostra interior, coincideix amb la que el músic ha expressat i captat en la gravació. D’aquesta manera, no només estem gaudint del art per excel•lència en aquesta la nostra època, sinó que a més estem sent guiats per un recorregut en un món immaterial, del que necessitem saber més, el que necessitem explorar constantment ja que ha d’estar en constant canvi; és el nostre propi clima.

Per això tantes vegades ens hem trobat a nosaltres mateixos en la música.


Una vegada el nostre cos activat, la nostra ment lliure i les nostres emocions reconegudes, partim amb unes bases apropiades per encarar aquest nou dia de manera optima, positiva i “profitosa”.
N’hi ha tantes coses que crec que han de ser evitades, però no gastaré energia en mencionar-les; ja que l’univers no funciona amb negacions, seria una perduda de temps i energia. Cadascú ja sap quines costums el foten, és tan fàcil com fixar-se.

Una bona forma tant d’activar-te físicament com netejar la ment i recarregar-te energèticament es banyant-se en el mar. Serem piles recarregables i el mar la nostre major font d’energia en aquest pla físic de la que puguem alimentar-nos.

Jo esperaria a esmorzar, esperaria a la activació física i a que la ment romangui clarificada; perquè el menjar pot interferir en ambdós processos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario